ΙΔΙΩΤΕΣ

Πως να επιλέξω το σωστό κούφωμα για το σπίτι μου?

Ποιος τύπος κουφώματος ταιριάζει στις ανάγκες μου;

Οι ανάγκες για φυσικό φωτισμό, για θερμομόνωση, για ηχομόνωση, για ασφάλεια, για εξοικονόμηση χώρου και φυσικά το κόστος είναι οι παράγοντες που πρέπει να εξετασθούν σε συνάρτηση από τον ενδιαφερόμενο καταναλωτή, προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση για τον χώρο του. Η επιλογή των κουφωμάτων πρέπει να γίνεται από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και να είναι ανάλογη με τις ιδιαιτερότητες, τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του κτιρίου και τον τύπο της οικοδομής.Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος, ανάλογα με το άνοιγμα του κουφώματος. Για παράδειγμα, ένα «ελαφρύ» σύστημα έχει μεγαλύτερους περιορισμούς ως προς το άνοιγμα που μπορεί να τοποθετηθεί από ένα «βαρύ» σύστημα το οποίο παρέχει περισσότερες λύσεις εφαρμογής.

Οι βασικοί τύποι κουφωμάτων είναι δύο, τα ανοιγόμενα και τα συρόμενα:
 

·         Ανοιγόμενα κουφώματα

Προσφέρουν αποτελεσματική μόνωση, μεγαλύτερη ασφάλεια, διατίθενται σε πολλούς τύπους και σχέδια και δέχονται τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό εξωτερικά. Προσφέρουν όλο το άνοιγμα, αλλά χρειάζονται χώρο λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου όπου είναι τοποθετημένα. Τα ανοιγόμενα κουφώματα αποτελούν σήμερα την πρώτη επιλογή για μεγάλο τμήμα της αγοράς και τοποθετούνται κυρίως σε μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και σε ειδικά κτίρια. Ακόμη τοποθετούνται σε αντικαταστάσεις παλαιών ξύλινων κουφωμάτων. Είναι ιδανικά για παραδοσιακές κατασκευές και όχι μόνο. Υπάρχουν σειρές απλές και θερμομονωτικές. Από οικονομικής άποψης είναι ακριβότερα από τα συρόμενα, έχουν όμως την δυνατότητα και προσφέρουν απεριόριστες εφαρμογές και σωστές λύσεις σε κάθε περίπτωση, δέχονται δε πολλά αξεσουάρ και μηχανισμούς καλύπτοντας κάθε ιδιαίτερη απαίτηση.
 

·         Συρόμενα κουφώματα

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Έτσι, χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στις μαζικές κατασκευές –τις πολυκατοικίες- όπου επιβάλλεται η οικονομία ως προς το χώρο. Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ελληνικής αγοράς και είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων κατά τις δεκαετίες '70 και '80. Οι σημερινές σειρές συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση, κυκλοφορούν δε και σε θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν και δέχονται τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό εξωτερικά. Μπορούν να είναι χωνευτά στον τοίχο (προσφέροντας όλο το άνοιγμα) και εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος, ή επάλληλα που κινούνται το ένα επάνω στο άλλο και πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία.

 

Αντικαθιστώντας τα παλιά μου κουφώματα με νέα έχω κέρδος από την εξοικονόμηση ενέργειας;

Ενεργειακή σπατάλη στα κτίρια
Ο τομέας των κτηρίων και των μεταφορών αποτελούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα. Τα κτήρια στην Ελλάδα ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης ενώ, κατά την περίοδο 2000–2005, αύξησαν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά περίπου 24%, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα ελληνικά κτήρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα είναι η παλαιότητά τους και η μη ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά, λόγω έλλειψης σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Περισσότερα από αυτά τα κτήρια αντιμετωπίζουν θέματα όπως:
 

·         μερική ή παντελή έλλειψη θερμομόνωσης,

·         παλαιάς τεχνολογίας κουφώματα (πλαίσια/μονοί υαλοπίνακες),

·         ελλιπή ηλιοπροστασία των νότιων και δυτικών όψεών τους,

·         μη επαρκή αξιοποίηση του υψηλού ηλιακού δυναμικού της χώρας,

·         ανεπαρκή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης/κλιματισμού με αποτέλεσμα χαμηλή απόδοση.

Σημαντική παράμετρος, επίσης, που καθορίζει την ενεργειακή απόδοση ενός κτηρίου είναι η συμπεριφορά των ενοίκων. Η ελλιπής ενημέρωση των χρηστών-κατοίκων σε θέματα ορθολογικής χρήσης και διαχείρισης της ενέργειας, οδηγεί συχνά σε σπάταλες συμπεριφορές όπως η εγκατάσταση μεμονωμένων κλιματιστικών συστημάτων χωρίς μελέτη, η χρήση συσκευών χαμηλής απόδοσης, ή μη συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) ολοκληρώνοντας το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, προχωράει, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία δέσμη οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του οικιακού τομέα, μέσω του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». 

Η αξία Alumil

Τα θερμομονωτικά κουφώματα που έχει αναπτύξει η ALUMIL κατατάσσονται στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης βάση των ευρωπαϊκών αλλά και διεθνών προδιαγραφών. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει και παράγει μόνη της το ειδικό υλικό από υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως θερμοδιακόπτης στην κατασκευή των θερμομονωτικών κουφωμάτων.Σήμερα διαθέτει στην αγορά λύσεις θερμοδιακοπτώμενων κουφωμάτων που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και απαίτηση.

 

Πως μπορώ να υπολογίσω το κέρδος από την αλαγή των παλαιών μου κουφωμάτων με νέα

Μέσω της εφαρμογής  Kostologisikoufomaton  https://kostologisikoufomaton.gr/ukosto/  μπορείτε εύκολα με λίγα μόνο κλίκ να υπλογίσετε το κέρδος εύκολα και απλά

Πόσοι Τύποι Υαλοπινάκων Υπάρχουν ;

Τύποι Υαλοπινάκων

Τα τζάμια ή αλλιώς υαλοπίνακες, που χρησιμοποιούνται στα κουφώματα
παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην γενική συμπεριφορά της τελικής
κατασκευής. Οι επιλογές είναι πολλές και η χρήση του κάθε είδους θα
πρέπει να εξαρτάται από την θέση που θα τοποθετηθεί το κούφωμα. Οι τύποι τζαμιών που θα εξετάσουμε σ' αυτό το άρθρο είναι οι εξής:

·                     Μονά τζάμια (συμβατικά)

·                     Τρίπλεξ

·                     Securit

·                     Ενεργειακά (low-e)

·                     Διπλά τζάμια

·                     Τριπλά τζάμια



Μονά τζάμια
Τα γνωστά σε όλους μας μόνα συμβατικά τζάμια. Το πάχος των τζαμιών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές κουφωμάτων ξεκινούν από 4mm, έως 12 mm. Τα τζάμια με πάχος από 4mm έως 6mm χρησιμοποιούνται σε κουφώματα που προορίζονται κυρίως για χώρου μη κατοικήσιμους χωρίς θέρμανση ή ψύξη. Τέτοιοι χώροι είναι οι αποθήκες, διάφορα εργαστήρια, βιοτεχνίες ή βιομηχανίες που ο αερισμός τους είναι απαραίτητος και η θέρμανση και η ψύξη μη ασύμφορη. Ενώ τζάμια με πάχος από 8mm και πάνω χρησιμοποιούνται σε βιτρίνες καταστημάτων αφού είναι πιο ανθεκτικά σε κρούση και σε εφαρμοζόμενη δύναμη.

 

Τρίπλεξ (laminated) Τζάμια

Τα τρίπλεξ τζάμια είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μεμβράνη διάφανη, ημιδιαφανή, η έγχρωμη. Η συνένωση αυτή επιφέρει αύξηση της αντοχής σε κρούση, αλλά ακόμα και όταν η κρούση είναι ισχυρή και προκληθεί θραύση το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την μεμβράνη. Τα τζάμια αυτά εάν τα κοιτάμε κάθετα προς την επιφάνεια τους μας φαίνονται σαν μονά. Τα τζάμια που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές κουφωμάτων έχουν πάχος από 3+3mm, 4+3mm, ..., 3+3+3mm, 5+5mm και άλλοι δυνατοί συνδυασμοί. Στην πραγματικότητα το πάχος των 3+3=6mm που είναι η συνένωση 2 τζαμιών πάχους 3mm, δεν είναι 6mm αλλά λίγο μεγαλύτερο όσο είναι το πάχος της μεμβράνης που είναι μερικά δέκατα του χιλιοστού (όπως φωτό τρίπλεξ 3+3, η έντονη γραμμή στη μέση είναι η μεμβράνη).

Τρίπλεξ 3+3+3

Επίσης, μπορεί να υπάρχουν διαδοχικές επιστρώσεις μεμβρανών. Τζάμια τρίπλεξ 3+3, 4+3 και μέχρι συνολικό πάχος 8mm χρησιμοποιούνται ως συνήθως στην εξωτερική πλευρά σε διπλούς υαλοπίνακες σε οικίες. Τρίπλεξ τζάμια 4+4 και έως 12mm συνολικό πάχος χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιτρίνες καταστημάτων. Τρίπλεξ τζάμια του τύπου 3+3+3, δηλαδή συνένωση τριών τζαμιών πάχους 3mm έκαστο, με δυο μεμβράνες χαρακτηρίζονται ως αντιβανδαλικά (όπως φωτό τρίπλεξ 3+3+3, οι έντονες γραμμές είναι οι μεμβράνες συνένωσης), ακόμα περισσότερο τρίπλεξ κατασκευές 5+5+5 με ή χωρίς πολλαπλές επιστρώσεις από μεμβράνες χαρακτηρίζονται ως αλεξίσφαιρα.

 

 

 

 

 

 

Securit
Τα τζάμια αυτού του τύπου «ψήνονται» και σκληραίνουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η θραύση τους. Επιπλέον στην περίπτωση που σπάσουν θρυμματίζονται σε πολύ μικρά κομμάτια κάνοντας έτσι την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού μικρή. Η χρήση τους κυρίως γίνεται σε ειδικές κατασκευές.

Securit μετά από θραύση

Securit μετά από κατάρρευση


Ενεργειακά Τζάμια

Τζάμι Χαμηλής Εκπομπής
Low-E

Τα ενεργειακά τζάμια ή τζάμια χαμηλής εκπομπής low-emissivity (Low-e), έχοντας μια ειδική επίστρωση στην μια πλευρά της επιφάνειας τους λειτουργούν σαν καθρέπτες στο υπέρυθρο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της θερμικής ακτινοβολίας που διέρχεται μέσα από το τζάμι. Έτσι η θερμική ακτινοβολία του περιβάλλοντος δεν διέρχεται εύκολα μέσα από ένα τζάμι low-e, αλλά και αντίστροφα η θερμική ακτινοβολία του εσωτερικού χώρου δεν μπορεί εύκολα να διαφύγει προς τα έξω. Η επίστρωση που αναφέραμε παραπάνω είναι ως συνήθως film μετάλλων τόσο λεπτό που είναι διάφανο. Τα ενεργειακά τζάμια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ μόνα τους, δηλαδή ως μονά τζάμια αλλά πάντα σε πολυεπίπεδες κατασκευές, όπως διπλά τζάμια και τριπλά τζάμια. Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι με την χρήση των low-e τζαμιών μειώνεται κατά πολύ το ξεθώριασμα των χρωμάτων των αντικειμένων (κουρτίνες, έπιπλα, χαλιά, ...) στο εσωτερικό χώρο. Η χρήση των low-e τζαμιών γίνεται κυρίως σε οικίες και γραφεία, όπου η δαπάνη ψύξης και θέρμανσης παίζει σημαντικό ρόλο και η χρήση αυτού του τύπου τζαμιού μπορεί να επιφέρει αρκετή μείωση στο κόστος ψύξης και θέρμανσης.

 

 

 

Διπλά Τζάμια

Διπλό Τζάμι

Τα διπλά τζάμια είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης με την χρήση αποστάτη δυο μονών παράλληλων τζαμιών. Έτσι με βάση το πάχος του αποστάτη δημιουργείται ένα κενό μεταξύ των δυο τζαμιών που ως συνήθως περιέχει ξηρό1 αέρα. Το πάχος του αποστάτη μπορεί να είναι 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 14mm, 16mm, ... . Ο αποστάτης ως συνήθως είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο2, η τομή του έχει σχήμα τετράγωνο και το εσωτερικό του γεμίζει με πυριτικά άλατα για την απορρόφηση της υγρασίας. Η όλη κατασκευή των δύο τζαμιών και του αποστάτη κολλιέται με ειδική θερμόκολλα. Εκτός από την χρήση μονών συμβατικών τζαμιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι συνδυασμοί. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα συνδιασμών.

·                     Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Ενεργειακό

·                     Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Τρίπλεξ

·                     Μονό Ενεργειακό / Αποστάτης / Τρίπλεξ

Διπλό τζάμι με το ένα
από τα δύο τρίπλεξ

Με βάση τις επιλογές των τζαμιών και του αποστάτη, προκύπτει και το συνολικό πάχος ενός διπλού τζαμιού. Έτσι ένα διπλό τζάμι 4/12/4 αποτελείται από ένα μονό συμβατικό ή ενεργειακό τζάμι πάχους 4mm, αποστάτη 12mm και ακόμα ένα τζάμι συμβατικό 4mm. Το δε συνολικό πάχος του είναι όσο το άθροισμα 4+12+4=20mm. Ένα διπλό τζάμι 4/14/4+3 αποτελείται από ένα μονό συμβατικό ή ενεργειακό τζάμι πάχους 4mm, αποστάτη 14mm και ένα τζάμι τρίπλεξ 4+3=7mm. Το συνολικό πάχος σ' αυτή την περίπτωση είναι 4+14+7=25mm.
Τα διπλά τζάμια με την εμφάνιση τους αύξησαν σημαντικά την θερμομόνωση και της ηχομόνωση των κουφωμάτων. Ειδικά επιλέγοντας μεγαλύτερο αποστάτη, βελτιώνουμε και την θερμομονωτική και την ηχομονωτική συμπεριφορά του διπλού τζαμιού, αρκεί βέβαια να ξέρουμε ότι υπάρχουν περιορισμοί από τα πλαίσια των κουφωμάτων ως προς το συνολικό πάχος ενός διπλού τζαμιού.


Τριπλά Τζάμια
Τα τριπλά τζάμια είναι η επέκταση των διπλών τζαμιών. Έτσι ένα τριπλό τζάμι είναι η συνένωση τριών τζαμιών με την χρήση δύο αποστατών. Στη περίπτωση αυτή οι συνδυασμοί τζαμιών είναι περισσότεροι. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα

·                     Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό

·                     Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Τρίπλεξ

·                     Μονό Ενεργειακό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Τρίπλεξ

·                     Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Ενεργειακό

·                     Μονό Ενεργειακό / Αποστάτης / Μονό Συμβατικό / Αποστάτης / Μονό Ενεργειακό

Τριπλό Τζάμι

Όπως στα διπλά έτσι και στα τριπλά, με βάση τις επιλογές των τζαμιών και των αποστατών, προκύπτει το συνολικό πάχος του τριπλού τζαμιού. Έτσι ένα τριπλό τζάμι 4/10/4/12/5, αποτελείται από ένα μονό συμβατικό ή ενεργειακό τζάμι πάχους 4mm, αποστάτη 10mm, ακόμα ένα τζάμι συμβατικό 4mm, ένα αποστάτη 12mm, και τέλος ένα τζάμι συμβατικό ή ενεργειακό 5mm,. Το δε συνολικό πάχος του είναι όσο το άθροισμα 4+10+4+12+5=35mm. Ένα τριπλό τζάμι 5/12/4/14/4+3 αποτελείται από ένα μονό συμβατικό ή ενεργειακό τζάμι πάχους 5mm, αποστάτη 12mm και ένα τζάμι συμβατικό 4mm, αποστάτη 14mm και τέλος από ένα τζάμι τρίπλεξ 4+3=7mm. Το συνολικό πάχος σ' αυτή την περίπτωση είναι 5+12+4+14+7=42mm.

Τριπλό Ενεργειακό Τζάμι

Τα τριπλά τζάμια έχουν καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης σε σχέση με τα διπλά. Εδώ όμως είναι μεγαλύτερο το συνολικό πάχος του τζαμιού καθώς και το βάρος του και αυτό δημιουργεί δυσκολίες. Στην πραγματικότητα τα τριπλά τζάμια μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές κατηγορίες κουφωμάτων και με ειδικούς μηχανισμούς ανθεκτικούς σε μεγάλα βάρη.

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ;

Σχετικά με τον ΚΕΝΑΚ

 

Σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετηθεί όλο το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των ενεργοβόρων κτιρίων της χώρας μας. Η εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), αποτέλεσε ένα άλμα τριάντα ετών αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τον τρόπο δόμησης των κτιρίων. Η προσπάθεια σήμερα εστιάζεται στην αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, η οποία παρεμπιπτόντως έπρεπε ήδη να έχει γίνει εδώ και δύο και πλέον χρόνια, ώστε να επανακαθοριστούν οι ελάχιστες απαιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική αποδοτικότητά τους και κυρίως να καθοριστούν τα χαρακτηριστικά των κτιρίων με σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας (nearly Zero Energy Efficiency Buildings – nZEB).

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από 1.1.2021, όλα τα νέα κτίρια πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ για τα νέα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, η υποχρέωση αυτή τίθεται σε ισχύ από την 1.1.2019. Η συγκεκριμένη απαίτηση αποτελεί ουσιαστικά το μεγάλο στοίχημα για τον κτιριακό τομέα, καθώς αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οικοδομούμε.

 

Παράλληλα με την Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η ΕΕ έχει υιοθετήσει την Οδηγία 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, που έχει σαν στόχο τη θέσπιση ενός κοινού πλαισίου βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, κανόνες, μέτρα και δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής, απόδοσης σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να αξιοποιηθεί το ανεκμετάλλευτο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας. Πρέπει να σημειώσω ότι το Υπουργείο μας πρόσφατα ενσωμάτωσε τη συγκεκριμένη Οδηγία στο εθνικό δίκαιο με το ν. 4342/2015 γλιτώνοντας τη χώρα από υψηλότατα πρόστιμα

 

Ο συγκεκριμένος νόμος δεν πρέπει να ειδωθεί σαν μια υποχρέωση ενσωμάτωσης μιας οδηγίας, αλλά σαν ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την  οικονομία μας, που μπορεί να τονώσει την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, επεξεργαστήκαμε το νομοσχέδιο ώστε να έχει παράλληλα κοινωνικό προφίλ με τρόπο που να δημιουργεί άμεσα ανταποδοτικά οφέλη στον πολίτη.

 

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι η εξοικονόμηση ενέργειας, παρά τις όποιες εξαγγελίες, δεσμεύσεις ή νομοθετικές πρωτοβουλίες του παρελθόντος, δεν αποτέλεσε ποτέ ουσιαστική προτεραιότητα της χώρας. Δεν δόθηκε ποτέ η δέουσα σημασία, δεν έγινε ποτέ ουσιαστική συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και δεν δόθηκαν ποτέ οι απαραίτητοι πόροι. Το στοίχημα του Υπουργείου σήμερα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας να αποτελέσει στην πράξη έναν αναπτυξιακό πυλώνα  και η προσπάθειά μας στο Υπουργείο εστιάζει όχι απλά στη συνέχιση των όποιων καλών πρακτικών έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά στην ανάδειξη και στη διάχυση της εξοικονόμησης σε όλους τους τομείς.

 

Επαφή

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

profilca@yahoo.gr

..................
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΚΥΠΡΟΥ 91
ΒΟΛΟΣ
38 221


ΤΗΛ:24210 72282
ΦΑΞ:2421070638
..........................

Αναζήτηση στο site

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ-PVC

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode